Logo del centre cívic
Novetat!!
TOTES LES PERSONES SOM DISSENYADORS

DIMECRES de 17 a 20.30 h

Del 15 de gener de 2020 al 29 de gener de 2020

Espai: ATENEU DE FABRICACIÓ DE LES CORTS

Taller que posa en pràctica i actualitza algunes de les propostes de Papanek sobre el co-disseny dels nostres ecosistemes més immediats per part de les pròpies usuàries, seguint criteris de sostenibilitat i crítica a l’economia de consum. Materials *Per la primera sessió, les persones participants hauran de portar algun objecte trencat o espatllat, que ja no facin servir o del que vulguin desfer-se’n. A la primera sessió del taller, explorarem els residus o objectes (trencats, inútils,...) seguint els conceptes bàsics de Papanek reflexionarem sobre com s’ha produït el desús. Si van ser dissenyades per respondre a una necessitat o acomplir amb un propòsit concret, per què ja no ho fan? Eren realment necessaris? Què podem fer ara amb ells? El propòsit d’aquesta sessió és analitzar críticament i des de la mirada de Papanek, el nostre entorn objectual i material més immediat per avaluar la seva adequació i la nostra relació amb ell. La segona sessió es dirigeix al futur i té com a propòsit imaginar col·lectivament com serà el nostre ecosistema material quotidià (a nivell de barri, comunitari i individual) l’any 2050. S’iniciarà la sessió amb una visita guiada a l’Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts per conèixer algunes de les màquines i tècniques de creació digital més actuals. A partir d’aquesta visita realitzarem un exercici especulatiu sobre com seran les nostres vides quotidianes a Les Corts de 2050. Aquesta ficció especulativa ens ofereix l’escenari sobre el qual re-dissenyar algun dels objecte residuals que formaren part de l’inventari inicial del taller. La tercera sessió (de 17h a 20h) es farà a l’Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts. El seu objectiu serà, mitjançant els resultats de les sessions anteriors, co-crear el prototip d’un objecte-món que intenti fer més habitable la vida a Les Corts el 2050, identificant una funció que necessiti ser abordada en el context del barri del futur pròxim, continuant certes condicions obligatòries derivades del pensament de Papanek. Per això, farem servir materials, recursos i eines disponibles, intentant aproximar-nos a un cost zero de creació.

Preu: Gratuït

Dimecres
15/01/2020
Dimecres
22/01/2020
Dimecres
29/01/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Continuïtat de continguts

El trimestre octubre- desembre és l'inici de curs natural. Els trimestres gener- març i abril- juny són una continuïtat del trimestre anterior. Els mesos de juliol- setembre són cursos o càpsules formatives independents al programa anual.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de les reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
perequart@lleuresport.cat

Centre Cívic
CCJOAN OLIVER PERE QUART

Comandant Benitez , 6
08028 Barcelona
933398261
perequart@lleuresport.cat

Logo Miram Cloud