Logo del centre cívic
BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: GALERÍA
Logo de l'activitat BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: GALERÍA

Divendres de 19:00 a 19:55

15 d'octubre de 2021

Espai: SALA 1+2

Artista: José Maldonado

Galería és un espectacle contemporani i multidisciplinari on es combinen tres llenguatges: la dansa, que utilitza com a eix inicial el flamenc; la plàstica, exposant i creant en directe obra pictòrica, i el llenguatge audiovisual, amb una peça interactiva que uneix els tres llenguatges. Una arriscada posada en escena que introdueix l'espectador en una acollidora atmosfera visual i sonora gens convencional en la qual es desenvolupen diferents coreografies. 

El bailaor flamenc i artista plàstic José Maldonado presenta en solitari quatre escenes en què ret homenatge a l'art i la cultura, a través de les figures de quatre insignes artistes espanyols. Falla, Lorca, Dalí i Carmen Amaya serveixen d'inspiració a Maldonado en la creació d'un meravellós passeig cultural. 

La seva particular Galería consta de quatre murals realitzats durant el confinament (amb els quals fins i tot va realitzar una exposició) i parteix de la materialització de sensacions enceses per aquests quatre personatges il·lustres i històrics de la cultura espanyola. Quatre rostres clarament definits sobre l'escena que motiven a l'artista a ballar-los amb uns recursos extensos. Manuel de Falla l'acosta al moviment del mantó amb l'Amor Brujo com a banda sonora. El llegat de García Lorca, amb grans poemes seus portats al cant com La Tarara o La Leyenda del Tiempo, ens mostra Maldonado seduint amb el maneig del barret. A continuació l'artista se submergeix en el surrealisme rumber de Salvador Dalí, per tancar l'espectacle fent gala de la potència dels seus peus i braços mentre evoca la gran Carmen Amaya. José Maldonado aconsegueix, en definitiva, esprémer el suc creatiu dels quatre inspiradors i, alhora, exposar el seu propi autoretrat.

Aquest treball mostra Maldonado en tota la seva esplendor. Ensenya la seva manera delicada i minuciosa de treballar i també la força de la seva interpretació i el poder de la seva estètica.

LA CRÍTICA HA ESCRIT:
“No estaríamos siendo suficientemente justos si definiéramos a José Maldonado únicamente como bailaor flamenco. Su personalidad creativa traspasa lo meramente dancístico llegándose a mostrar altamente capaz de crear obras pictóricas que guardan una estética de calidad.”
(J. GARRIDO, DIARIO DE JEREZ)
https://www.diariodejerez.es/festivaldejerez/Jose-Maldonado-Galeria-auto...

Preu: Gratuït

Divendres
15/10/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Continuïtat de continguts

El trimestre octubre- desembre és l'inici de curs natural. Els trimestres gener- març i abril- juny són una continuïtat del trimestre anterior. Els mesos de juliol- setembre són cursos o càpsules formatives independents al programa anual.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de les reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
perequart@lleuresport.cat

Centre Cívic
CCJOAN OLIVER PERE QUART

Comandant Benitez , 6
08028 Barcelona
933398261
perequart@lleuresport.cat

Logo Miram Cloud