Logo del centre cívic
Novetat!!
TOUR TORRE GIRONA I EL SUPERCOMPUTADOR MARE NOSTRUM
Logo de l'activitat TOUR TORRE GIRONA I EL SUPERCOMPUTADOR MARE NOSTRUM

DIMARTS de 17.30 A 19.30 APROX.

31 de maig de 2022

Espai: ACTIVITATS AL CARRER

Aquest carismàtic edifici, amagat de la vista directa dels vianants, acull l´ordinador Mare Nostrum, un dels més potents del món. La família Girona, com la dels Güell, formava part d´una oligarquia burgesa d´ascendència rural que va passar pel comerç i la indústria; més tard es va convertir aristòcrata i es va dedicar a diversos negocis. A principis del segle XIX els Girona van comprar nombrosos terrenys a les Corts, , Rita Agrafel -mare del banquer Manuel Girona i Agrafel-, va comprar el 1823 una zona de vinyes segregada de l'antiga masia Artés, on posteriorment (aproximadament entre 1857 i 1863) van edificar l'actual torre de Girona. Cridada familiarment 'El Parc', era presidida per la sumptuosa casa torre, estructurada, en alçada, en soterrani, planta baixa, planta pis i golfes. El conjunt constava a més d'una caseta per al jardiner, un estany amb un molí de vent per a l'abastament d'aigües, pavellons xinesos, diverses escultures, etc. Actualment acull el Rectorat, i també el Barcelona Supercomputing Centre, un superordinador anomenat Mare Nostrum, ubicat a l'antiga capella de la residència caracteritzat per ser un dels més potents d'Europa. Amb ell es desenvolupen investigacions referents al genoma humà, l'estructura de les proteïnes i el disseny de nous medicaments. Punt de trobada: Davant el Palau de Pedralbes, fora a la Diagonal.

Preu: 10,65 € (IVA inclòs)

Dimarts
31/05/2022

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Continuïtat de continguts

El trimestre octubre- desembre és l'inici de curs natural. Els trimestres gener- març i abril- juny són una continuïtat del trimestre anterior. Els mesos de juliol- setembre són cursos o càpsules formatives independents al programa anual.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de les reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre. NO es podrà aplicar el descompte si feu la inscripció online

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
perequart@lleuresport.cat

Centre Cívic
CCJOAN OLIVER PERE QUART

Comandant Benitez , 6
08028 Barcelona
933398261
perequart@lleuresport.cat

Logo Miram Cloud