Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (ARTS ESCÈNIQUES)

SERÀ EL NOSTRE SECRET
Logo de l'activitat SERÀ EL NOSTRE SECRET

Divendres de 19:00 a 20:15

26 de novembre de 2021

Espai: SALA 1+2

Artista: Sala La Planeta

Una de cada cinc persones a Catalunya ha patit algun tipus de violència sexual durant la seva infància. Malgrat que els abusos a menors tenen conseqüències físiques, emocionals i psicològiques per a tota la vida, impera el silenci davant d'aquests fets. Només quan es pot explicar el que s'ha viscut, es pot començar a comprendre. La paraula dita ens fa prendre consciència, evidencia l'abús de l'agressor, la covardia dels encobridors i sacseja els valors de la nostra societat. Serà el nostre secret aborda amb sensibilitat i valentia el tema dels abusos a menors, transmetent les vivències i les reflexions de persones que han passat aquesta experiència i han volgut compartir-la.

L'espectacle forma part del Cicle de Teatre Verbatim de la sala La Planeta, que pren com a punt de partida la tècnica del teatre Verbatim, que consisteix a prendre les paraules d'una conversa o un monòleg i reproduir-les en escena exactament tal com van ser dites, prenent així un fragment de la realitat més estricta i convertint-lo en una creació teatral. Així, la peça es construeix basant-se en els testimonis directes de les persones que han viscut aquestes situacions. I és que la paraula no només ajuda les víctimes a allunyar, si és que això és possible, els fantasmes del passat, sinó que també ajuda qui escolta els fets, relatats en primera persona, a entendre millor uns successos les conseqüències dels quals poden ser devastadores en les vides dels qui els viuen.

Per tal de vehicular damunt l'escenari un tema tan delicat com el de l'abús infantil, els creadors de la peça van realitzar un important treball previ de recerca i de recopilació d'informació. L'obra està, en part, inspirada en el relat autobiogràfic Cien pastillas en un día, de Josep Abella, però recull també molts altres testimonis, tant de víctimes supervivents com d'especialistes. La peça es proposa transmetre la vivència real i alhora donar a l'espectador l'oportunitat de veure's confrontat amb aquest tabú, de reflexionar-hi i de prendre'n consciència.

Serà el nostre secret, construïda a partir del testimoni de víctimes supervivents ja adultes, vol posar sota el focus les seqüeles que un abús durant la infantesa, el moment en què ens formem com a persones, deixen en un adult, i com aquest en viu les conseqüències després d'haver-ho tingut enterrat en l'oblit durant molts anys. L'obra busca despertar l'empatia del públic i que aquest es pregunti com i per què un abús de la infància s'oblida sovint i no surt a la llum fins que la víctima ja té els 40 o 50 anys. 

Un dels drets universals dels infants és el dret a la protecció, a viure en un entorn segur. Les dades diuen que el vuitanta per cent dels abusos es cometen en l'entorn familiar o de confiança de l'infant. Així, doncs, què passa quan la casa que t'hauria de protegir es converteix en la teva presó? Quines són les conseqüències quan els que t'haurien d'estimar són els que et fan mal? 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“La confidència i la seva força se situen en el centre. En obrir les comportes dels seus pesats traumes, els personatges basculen entre complexos sentiments, dissociacions i altres mecanismes que la ment construeix per defensar-se de l'inexplicable.”
(MANUEL PÉREZ I MUÑOZ, EL PERIÓDICO)
https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20210117/sera-nostre-secre...

“S'ha de tenir una valentia i un coratge immensos i una gran sensibilitat per abordar amb profunditat un tema dolorós com pocs. S'ha de tenir un tacte i una delicadesa extrems per dur aquest material a escena, i s'han de tenir uns coneixements i recursos de construcció dramàtica molt ferms per no caure en la morbositat o l'horror, que seria el més fàcil.”
(DANI CHICANO, RECOMANA.CAT)
https://recomana.cat/obres/sera-el-nostre-secret/critica/la-paraula-que-...

“La sensibilitat i l'ofici de Marta Montiel, Elies Barberà i Daniela Feixas han creat un espectacle que sacseja la consciència i trasbalsa l'esperit sota una premissa important: darrere de cada víctima/supervivent hi ha un agressor amb qui conviu —o està molt a prop— sota l'aparença d'una absoluta «normalitat».
(IOLANDA G. MADARIAGA, RECOMANA.CAT)
https://recomana.cat/obres/sera-el-nostre-secret/critica/sera-el-nostre-...

Preu: Gratuït

Divendres
26/11/2021
EL JARDI SECRET
Logo de l'activitat EL JARDI SECRET

Divendres de 18:00 a 18:55

17 de desembre de 2021

Espai: SALA 1+2

Artista: Lali BeGood

La creadora del kindie rock, Lali BeGood, arriba per presentar-nos les noves cançons del seu disc El jardí secret. Aquest jardí està regat d'estils tan diversos com funky, el reggae, l'ska, el rock, el folk, la ranchera o el dixieland i posa el focus en les vivències interiors i les emocions. Els nous temes parlen d'aquelles coses que ens passen per dins, en aquest “jardí secret” que cadascú té a l'interior i que cal guardar com un tresor. 
Com sempre, la Lali vol tocar i fer ballar tots els nens i nenes, incloent-hi els que els adults porten dins tota la vida. I per fer-ho ens regala cançons optimistes amb lletres intel·ligents que parlen de coses com la importància d'equivocar-se, l'aquí i l'ara, la gestió de les emocions, la grandesa de l'amor, el materialisme, etcètera. Històries quotidianes plenes de ritme, humor i bones vibracions.

LA CRÍTICA HA ESCRIT:
“Su música se sitúa en la delgada línea que une a los niños y los adultos, no en la que los separa. Música de calidad con variedad de estilos y letras dedicadas a transmitir valores contemporáneos. Canciones enfocadas a las emociones a partir de acontecimientos cotidianos, desde el fallecimiento de un familiar hasta el nacimiento de un hermano, pasando por la gestión de las frustraciones o la búsqueda de una vocación.”
(ANTONI LÓPEZ TOVAR, LA VANGUARDIA)
https://www.lavanguardia.com/vida/20210607/7509634/musica-conecta-ninos-...
 

Preu: Gratuït

Divendres
17/12/2021
AM I BRUCE LEE
Logo de l'activitat AM I BRUCE LEE

Divendres de 19:00 a 19:50

10 de desembre de 2021

Espai: SALA 1+2

Artista: Junyi Sun i Kernel Dance Theatre

“Sabies que Bruce Lee va ser campió de txa-txa-txa?” Així comença a descriure Junyi Sun el seu primer projecte en solitari, nascut de la seva curiositat per aquest popular personatge dels anys setanta, que per a moltes persones és considerat, encara avui, un mite. El ballarí i coreògraf tracta el tema de la identitat a través de l'heroi de les arts marcials. 

«Bruce Lee era un home de petita alçada i practicant d'un estil d'arts marcials poc estès mundialment en la seva època. Com un home tan “petit” a través d'una cosa tan “petita” com uns cops de puny i unes puntades pot transformar-se en un bé de consum tan estès?» Per a molts, Bruce Lee és un superheroi en tota regla. 
En el seu espectacle, Junyi Sun analitza els punts de connexió i paral·lelismes que té amb Bruce Lee, des de l'origen, el recorregut professional o el procés personal, fins als seus ideals, objectius o desitjos. 

A més a més de la famosa frase “be water, my friend”, Lee també deia que el més difícil era expressar-se a través del moviment de manera honesta, sense mentir-se a un mateix.  Ell no volia que l'imitessin, sinó que cadascú pogués crear el seu propi sistema de moviment. 

Seguint les paraules del mestre, Junyi Sun va començar a investigar i descobrir el seu propi moviment l'any 2015 i, tot i que al començament va travessar zones de foscor i va revelar espais de desordre, caos i tristesa, aquesta cerca el va portar a moments de superació i alegria. Avui dia comparteix amb Bruce Lee l'objectiu de trobar-se a si mateix a través del moviment, en aquest cas, a través d'un llenguatge escènic que integra la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials.

I això és el que veurem en l'espectacle Am I Bruce Lee?, una proposta molt personal sobre la identitat que se situa a mig camí entre la dansa i les arts marcials.

Preu: Gratuït

Divendres
10/12/2021
LA GALLINA DELS OUS D'OR
Logo de l'activitat LA GALLINA DELS OUS D'OR

Divendres de 18:00 a 18:50

19 de novembre de 2021

Espai: SALA 1+2

Artista: Zum-Zum Teatre

Us agraden els diners? Molt? Els grangers d'aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, fins que un bon dia va arribar, a la seva granja, una gallina molt singular. Els ous que ponia aquesta gallina extraordinària tenien la singularitat de ser d'or, i la possibilitat d'enriquir-se, en termes materials, va trasbalsar la relació dels grangers. Us imagineu si us passés a vosaltres? La gallina dels ous d'or és una bonica trama sobre la riquesa, la pobresa, l'avarícia i la cobdícia, que resol que els diners no són res més que “un cuento”. 

La companyia Zum-Zum Teatre aconsegueix revisitar el conte popular d'una manera divertida i entranyable, a través del teatre d'actors i les titelles. La granja d'aquesta versió és una granja-refugi per a les aus migratòries que s'han perdut. Els grangers que les acullen són una parella d'ancians encantadors que, malgrat els seus escassos recursos econòmics, ofereixen aliment i seguretat a totes les aus que s'hi atansen —sovint a desgrat dels seus veïns—. La posada en escena té una estètica pròpia dels contes de fades, plena d'enginys fabricats amb quatre andròmines que resulten atractius i divertits.  Dirigits per Ramon Molins, i amb una escenografia sòbria i bonica, que recrea una xabola i que ha estat creada sense artificis ni grans tecnologies per Joan Pena, els actors i les titelles d'aquesta obra ens porten a pensar sobre un dels temes més profunds de la condició humana. L'espectacle té l'encert de plantejar diferents nivells de lectura, cosa que permet que s'hi sentin interpel·lats tant els infants que assisteixen a la representació com els adults que els acompanyen.

El muntatge ja ha estat reconegut amb diversos guardons com el Premi Feten 2017 Millor Direcció, el Premi Drac d'or 2017 del Jurat Infantil i el Premi Drac d'or 2017 de les autonomies.

LA CRÍTICA HA ESCRIT: 
“No és gens fàcil treure la pols a un conte moral com el de La gallina dels ous d'or: un conte sobre l'avarícia; aquest vici que sembla enterrat en el més profund dels fonaments de l'hiperconsumisme. Zum-Zum Teatre, amb la dramatúrgia i direcció de Ramon Molins, n'ha fet un magnífic espectacle per a tots els públics.”
(IOLANDA G. MADARIAGA, RECOMANA.CAT)
https://recomana.cat/obres/la-gallina-dels-ous-dor/critica/una-gallina-q...
 

Preu: Gratuït

Divendres
19/11/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Continuïtat de continguts

El trimestre octubre- desembre és l'inici de curs natural. Els trimestres gener- març i abril- juny són una continuïtat del trimestre anterior. Els mesos de juliol- setembre són cursos o càpsules formatives independents al programa anual.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de les reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
perequart@lleuresport.cat

Centre Cívic
CCJOAN OLIVER PERE QUART

Comandant Benitez , 6
08028 Barcelona
933398261
perequart@lleuresport.cat

Logo Miram Cloud