Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (HUMANÍSTICS I CIÈNCIES SOCIALS)

Novetat!!
MICROSCÒPIES SPM: 40 ANYS REVELANT EL MÓN INVISIBLE
Logo de l'activitat MICROSCÒPIES SPM: 40 ANYS REVELANT EL MÓN INVISIBLE

DIJOUS de 19 A 20

18 de novembre de 2021

Espai: ATENEU DE FABRICACIÓ DE LES CORTS

Professional: Pedro Serena (ICMM-CSIC), Maria Tenorio (ICN2). Modera Jordi Díaz-Marcos (UB, CCITUB/IN2UB) Al 1981, als laboratoris IBM de Zurich es va poder veure la primera imatge d’àtoms gràcies a un Microscopi. Quaranta anys després les microscòpies STM i les seves germanes petites, les microscòpies AFM han revolucionat el món de les nano tecnologies. Un dels primers països on es va treballar amb aquestes microscòpies va ser Espanya, gràcies a un dels seus descobridors, H. Rorher. A l’entrevista, explicarem el viatge ple d’anècdotes de Rorher a Espanya, gràcies a un investigador que el va conèixer de primera mà, Pedro Serena. També explorarem el passat, present i futur de les microscòpies.

Preu: Gratuït

Dijous
18/11/2021
Novetat!!
ENGINY ENTRE FOGONS
Logo de l'activitat ENGINY ENTRE FOGONS

DILLUNS de 18 A 19.30

15 de novembre de 2021

Espai: SALA 12

Professional: Núria Salán, química catalana, doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'actual presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT) La Taula de Dones de les Corts, dins la Setmana de la ciència 2021, vol apropar-se a la relació que han tingut algunes dones científiques i inventores al llarg de la història amb els avenços a la cuina. Núria Salán, ens aproparà a la història d'aquests enginys femenins. I ho farà passant per Elisabeth Hawks, inventora del forn de convecció, la Beulah Louise Henry, creadora de l'obrellaunes i del congelador, Florence Parpart, inventora de la nevera elèctrica, Amanda Jones, inventora de l'envasat al buit o Melitta Bentz, creadora inventora dels filtres de cafè.

Preu: Gratuït

Dilluns
15/11/2021
Novetat!!
ELS ARTRÒPODES: ELS GRANS DESCONEGUTS
Logo de l'activitat ELS ARTRÒPODES: ELS GRANS DESCONEGUTS

DIMARTS de 19 A 20

16 de novembre de 2021

Espai: SALA 12

Professional: Berta Caballero, conservadora en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Els artròpodes tot i que inclouen els 80% de les espècies animals conegudes en el Planeta són els grans desconeguts. Presenten esquelet extern, potes articulades i adaptacions ben peculiars vistes des d'una perspectiva "nano". Insectes, aràcnids, cent-peus, mil-peus i crustacis componen aquest ampli món dels artròpodes, habiten a gairebé tots els biomes de la Terra i duen a terme totes les estratègies tròfiques que us pugueu imaginar.

Preu: Gratuït

Dimarts
16/11/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Continuïtat de continguts

El trimestre octubre- desembre és l'inici de curs natural. Els trimestres gener- març i abril- juny són una continuïtat del trimestre anterior. Els mesos de juliol- setembre són cursos o càpsules formatives independents al programa anual.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de les reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
perequart@lleuresport.cat

Centre Cívic
CCJOAN OLIVER PERE QUART

Comandant Benitez , 6
08028 Barcelona
933398261
perequart@lleuresport.cat

Logo Miram Cloud